Record Details

Проектні технології у процесі професійної підготовки майбутніх кухарів-кондитерів

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/706644/
https://www.vspu.edu.ua/faculty/imad/sc.php
 
Title Проектні технології у процесі професійної підготовки майбутніх кухарів-кондитерів
Project technologies in the process of professional training. future pastry chefs
 
Creator Мелько, Марина Володимирівна
 
Subject 37.02 General questions of didactics and method
377 Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics
 
Description У статті розкривається сутність і зміст поняття «проектні технології». Проаналізовано сучасні інноваційні концепції навчання та освіти. Досліджено погляди науковців щодо понять: «проект – метод проектів – проектна технологія» і визначено, що результатом пошукової праці учнів є суттєво нові творчі продукти діяльності. Схематично відображено взаємодію елементів професійно-практичної підготовки майбутніх фахівців Зазначені можливості позанавчальної діяльність у процесі формування компетентного робітника. Запропоновані форми організації професійного навчання у позанавчальний час. Обґрунтовано актуальність застосування методу проектів у теоретично-практичній підготовці майбутніх фахівців кулінарної галузі. Виділено елементи професійної підготовки майбутніх кухарів-кондитерів та показано їх інтеграцію за допомогою проектних технологій. Також обґрунтоване значення позанавчальної діяльності у професійно-практичній підготовці сучасного висококваліфікованого робітника. Наведено алгоритм застосування проектних технологій у процес теоретично-практичної підготовки на прикладі підготовки до тематичного позаурочного заходу.
The article reveals the essence and content of the concept of project technology. Analyzed modern innovative concept of training and education. Studied the views of scientists on the concepts of "project - a project method - technology project" and determined that the result of the search work students are essentially new creative products of activity. Co-operation of elements of professionally-practical preparation of future specialists is represented in diagram form. Marked possibilities of out-of-school activity in the process of forming of competent worker. Proposed forms of out-of-school vocational training . It justifies urgency of application of a method of projects in theoretical and practical training of future specialists culinary industry. Selected elements of training future pastry chefs and shows their integration with the help of project technologies. The value of out-of-school activities in vocational and practical training of modern highly skilled worker. The algorithm of using of project technologies in the process of theoretical and practical training on sample preparation for thematic out-of-school activities.
 
Publisher ТОВ фірма «Планер»
 
Date 2016
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/706644/2/Melko%20stat..pdf
- Мелько, Марина Володимирівна (2016) Project technologies in the process of professional training. future pastry chefs Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання у підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми, 45. pp. 73-77. ISSN 2412-1142