Record Details

Освітнє середовище як чинник становлення обдарованої особистості

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/7365/
 
Title Освітнє середовище як чинник становлення обдарованої особистості
 
Creator Семенова, Р.О.
Музика, О. Л.
Корольов, Д.К.
Карабаєва, Ірина Іванівна
Янковчук, М.М.
Мельник, М. О.
Науменко, О.С.
Сніжна, М. А.
Нечаєва, О. С.
 
Subject 1 Philosophy. Psychology
373 Kinds of school providing general education
378 Higher education. Universities. Academic study
 
Description У монографії розкрито широке коло методологічних і прикладних проблем, пов’язаних із створенням освітнього середовища як такої сукупності умов для навчання, розвитку, індивідуалізації та соціалізації обдарованої особистості, яке забезпечує можливість прояву і розвитку її обдарованості у відповідності з природними задатками, інтересами, вимогами вікової соціалізації, з одного боку, і соціальним запитом, з іншого.
На основі емпіричного дослідження визначена психологічна структура і принципи побудови розвивального освітнього середовища, спрямованого на випереджувальний характер навчання, розвиток, індивідуалізацію та соціалізацію обдарованої особистості на різних етапах онтогенезу.
Представлено систему підготовки педагогічних кадрів до роботи з обдарованими дітьми і молоддю.
Монографія адресована науковцям, аспірантам, викладачам психології, а також психологам, педагогам і вихователям, які мають справу з навчанням і вихованням обдарованих дітей та учнівської молоді.
Адресована науковим працівникам, аспірантам, викладачам психології, а також психологам, педагогам і вихователям, які мають справу з навчанням і вихованням обдарованих дітей та учнівської молоді.
 
Publisher Імекс-ЛТД
 
Contributor Семенова, Р.О.
 
Date 2014
 
Type Book
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/7365/1/2623_Semenova.pdf
Семенова, Р.О., Музика, О. Л., Корольов, Д.К., Карабаєва, Ірина Іванівна, Янковчук, М.М., Мельник, М. О., Науменко, О.С., Сніжна, М. А. and Нечаєва, О. С. (2014) Освітнє середовище як чинник становлення обдарованої особистості Імекс-ЛТД, м.Київ, м.Кіровоград, Україна. ISBN 978-966-189-338-1