Record Details

Мова і мовлення в просторі наукової і практичної діяльності психологів

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/6242/
10.5072/lib.iitta.gov.ua/6242
 
Title Мова і мовлення в просторі наукової і практичної діяльності психологів
 
Creator Андрієвська, В.В.
Бойко, Світлана Тихонівна
Лещенко, Л.О.
Ботіна, Л.Й.
Тищенко, С.П.
Драніщева, Е. І.
Гордєєва, Ж.В.
Царенко, Л. Г.
Виноградна, О. В.
Лукомська, Світлана Олексіївна
 
Subject 1 Philosophy. Psychology
 
Description У монографії зреалізовано дискурсний підхід до аналізу та класифікації видів мовлення в діяльності професійного психолога та опрацьовано методологічні засади побудови інтегральної моделі його мовно-мовленнєвої компетентності.
На основі емпіричних досліджень проаналізовано специфіку наукового дискурсу (писемна наукова творчість, усний науковий дискурс, дискурс емпірико-дослідницької діяльності), дискурсу практичної діяльності психологів, що практикують з різними категоріями клієнтів, особливості психолого-педагогічного, консультативного і терапевтичного дискурсу, своєрідність дискурсу психолога в його роботі у віртуальному просторі, а також розглянуто дискурсно-аналітичний підхід до інтерпретації внутрішнього світу особистості.
Монографію розраховано на науковців, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, що готують психологів, слухачів інститутів післядипломної освіти, а також на усіх, хто цікавиться проблемами психології мовлення.
 
Publisher Імекс-ЛТД
 
Date 2013
 
Type Monograph
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/6242/1/03_%D0%90%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_868-end.pdf
- Андрієвська, В.В., Бойко, Світлана Тихонівна, Лещенко, Л.О., Ботіна, Л.Й., Тищенко, С.П., Драніщева, Е. І., Гордєєва, Ж.В., Царенко, Л. Г., Виноградна, О. В. and Лукомська, Світлана Олексіївна (2013) Мова і мовлення в просторі наукової і практичної діяльності психологів Project Report. Імекс-ЛТД, м. Кіровоград, Українa.