Record Details

Основи методики спортивного відбору для занять обраним видом спорту

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/10388/
 
Title Основи методики спортивного відбору для занять обраним видом спорту
 
Creator Шаверський, В. К.
Виговський, А. А.
 
Subject L Education (General)
 
Description Виявлення перспективних спортсменів, здатних досягти високих спортивних результатів набуває особливої актуальності тому, що для їх досягнення спортсмен повинен мати необхідні морфологічні дані, унікальне співвідношення комплексу фізичних і психічних здібностей [1,3,4]. У зв’язку з цим знання вимог конкретного виду спорту є однією з найважливіших умов ефективного відбору перспективних спортсменів. Практика показує, що на початкових етапах спортивного тренування не завжди вдається відібрати той контингент, який відповідає конкретному виду спорту [3,7]. Тому в спортивних школах відбувається великий за кількістю і тривалий за часом відсів дітей, викликаний відсутністю зростання їх індивідуальних результатів. Отже, помилкова спортивна орієнтація дітей та підлітків призводить до великих втрат, травмує психіку дитини та не дозволяє підвищити якість тренувального процесу.
Необхідно на теперішній час озброїти тренерів, викладачів фізичного виховання знаннями про сучасні об’єктивні критерії спортивного відбору талановитих спортсменів
 
Publisher Вид-во ЖДУ ім. І.Франка
 
Date 2013-04
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/10388/2/%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80%202013.pdf
Шаверський, В. К. and Виговський, А. А. (2013) Основи методики спортивного відбору для занять обраним видом спорту. Біологічні досліження- 2013.