Record Details

Поняття теми як підґрунтя встановлення структурних складників концепту УКРАЇНА (на матеріалі сучасного англомовного газетного дискурсу)

Zhytomyr State University Library

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/3822/
 
Title Поняття теми як підґрунтя встановлення структурних складників концепту УКРАЇНА (на матеріалі сучасного англомовного газетного дискурсу)
 
Creator Долгова, Т. Б.
 
Subject PE English
 
Description У статті розроблено методику виділення структурних складників концепту УКРАЇНА, актуалізованого в сучасному англомовному газетному дискурсі, на основі поняття теми. Тема постає як структура, закорінена на ієрархічній єдності мікротем. Кожна мікротема репрезентує певну референтну ситуацію, що корелює з тим чи іншим складником концепту. Усі мікротеми об’єднуються спільним предметним змістом у межах макротеми, що номінується іменем концепту й співвідноситься з прототипним уявленням про Україну, яке репрезентує ядро концепту.
 
Date 2009
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/3822/1/Vip_48_35.pdf
Долгова, Т. Б. (2009) Поняття теми як підґрунтя встановлення структурних складників концепту УКРАЇНА (на матеріалі сучасного англомовного газетного дискурсу). ВІСНИК Житомирського державного університету імені Івана Франка (48). pp. 165-168.