Організація і техніка обслуговування (для учнів ПТНЗ галузі ресторанного господарства)
Електронна бібліотека НАПН України
View Archive InfoField | Value | |
Relation |
http://lib.iitta.gov.ua/106799/
|
|
Title |
Організація і техніка обслуговування (для учнів ПТНЗ галузі ресторанного господарства)
Organization and technique of servicing (for students of vocational educational institutions in restaurant management) Организация и техника обслуживания (для учащихся ПТУ сферы ресторанного хозяйства) |
|
Creator |
Кравець, С.Г.
Оліферчук, Оксана Григорівна Камінська, Н.П. |
|
Subject |
37.01/.09 Special auxiliary table for theory, principles, methods and organization of education
377 Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics |
|
Description |
У навчальному посібнику розкрито організаційні процеси обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства, охарактеризовано техніки, форми і методи роботи обслуговуючого персоналу. Наведено типи та структура приміщень закладів ресторанного господарства, основні вимоги до складання меню, карт напоїв, загальні правила постачання та принципи виробництва продукції закладів ресторанного господарства різних типів і форм власності. Охарактеризовано особливості і правила подавання страв і напоїв, форми й методи обслуговування споживачів як у торговельних залах закладів ресторанного господарства, так і за їх межами. Окреслено функціональні обов’язки майстра ресторанного обслуговування, способи організації процесів управління персоналом. Зміст навчального посібника структурований відповідно до типової навчальної програми з предмета «Організація і техніка обслуговування в закладах ресторанного господарства» Державного стандарту професійно-технічної освіти України професії 2139 «Майстер ресторанного обслуговування», затвердженого наказом МОН України № 1494 від 28.10. 2013 р. Навчальний посібник призначений для підготовки фахівців сфери обслуговування у професійно-технічних навчальних закладах та навчальних закладах різних форм власності. The training manual reveals organizational processes of customer service in the restaurant business establishments, described techniques, forms and methods of work of staff. An types and structure of the premises institutions restaurant industry, the basic requirements for drawing up menus, maps, beverages, general rules and principles supply production facilities restaurant facilities of various types and forms of ownership. The features and rules of supply of food and beverages, forms and methods of customer service both in the trade halls institutions restaurant industry and beyond. Outlined the functional responsibilities of the master catering, ways of HR processes. The content of the manual is structured according to typical curriculum for the subject "Organization and technology services in institutions restaurant industry" State standard of vocational education professions Ukraine 2139 "Master catering", approved by the MES of Ukraine № 1494 of 28.10. 2013 The manual is intended for training services in the areas of vocational education and training institutions of different ownership. В учебном пособии раскрыты организационные процессы обслуживания потребителей в заведениях ресторанного хозяйства, охарактеризованы техники, формы и методы работы обслуживающего персонала. Приведены типы и структура помещений учреждений ресторанного хозяйства, основные требования к составлению меню, карт напитков, общие правила поставки и принципы производства продукции заведений ресторанного хозяйства разных типов и форм собственности. Охарактеризованы особенности и правила подачи блюд и напитков, формы и методы обслуживания потребителей как в торговых залах заведений ресторанного хозяйства, так и за их пределами. Определены функциональные обязанности мастера ресторанного обслуживания, способы организации процессов управления персоналом. Содержание учебного пособия структурирован в соответствии с типовой учебной программы по предмету «Организация и техника обслуживания в заведениях ресторанного хозяйства» Государственного стандарта профессионально-технического образования Украины профессии 2139 «Мастер ресторанного обслуживания», утвержденного приказом МОН Украины № 1494 от 28.10. 2013 Учебное пособие предназначено для подготовки специалистов сферы обслуживания в профессионально-технических учебных заведениях и учебных заведениях различных форм собственности. |
|
Publisher |
Інститут ПТО НАПН України
|
|
Contributor |
Калакура, М.М.
Лук'яненко, Г.І. Тулімова, О.Г. |
|
Date |
2016
|
|
Type |
Book
PeerReviewed |
|
Format |
text
|
|
Language |
uk
|
|
Identifier |
http://lib.iitta.gov.ua/106799/1/Organizacia%20i%20tehnika%20obslugovuvannia%2025012016.pdf
Кравець, С.Г., Оліферчук, Оксана Григорівна and Камінська, Н.П. (2016) Organization and technique of servicing (for students of vocational educational institutions in restaurant management) . Інститут ПТО НАПН України, м.Київ, Україна. (In Press) |
|