Record Details

Професійна освіта та кар'єра в прикладних соціально-психологічних дослідженнях

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/6722/
10.5072/lib.iitta.gov.ua/6722
 
Title Професійна освіта та кар'єра в прикладних соціально-психологічних дослідженнях
Vocational education and career in applied social psychological research
 
Creator Говорун, Т.В.
 
Subject 1 Philosophy. Psychology
 
Description У статті представлений огляд теоретичних і емпіричних досягнень в дослідженнях, що стосуються професії і кар'єри. Головні ідеї і рекомендації психологів орієнтовані на надання допомоги молодим людям в здійсненні вибору професійної дороги і досягнення успіху на його початку. Проаналізовані причини існуючих і потенційних гендерних відмінностей в розвитку кар'єри. Звернено увагу на індивідуальні особливості особи, на основі яких можна прогнозувати як відношення до професійної праці, так і зовнішні і внутрішні складові кар’єрного успіху.
Theoretical and empirical advances in the major vocational and career development studies have been reviewed. The main ideas and important implications for helping young people make correspondent choices and address problems in satisfaction after occupational entry. There are ongoing concerns about real and potentional gender differences in career development. Individual differences measures are central in the field of vocational psychology and can be used to predict job performance, career choice and intrinsic and extrinsic career success.
 
Publisher Інститут інформаційних технологій і засобів навчання АПН України
 
Date 2009
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/6722/1/1111.pdf
- Говорун, Т.В. (2009) Vocational education and career in applied social psychological research Інформаційні технології і засоби навчання (6). ISSN 2076-8184