Record Details

Психологія мистецтва і художньої творчості як методологічна основа мистецької освіти

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/3949/
 
Title Психологія мистецтва і художньої творчості як методологічна основа мистецької освіти
 
Creator Отич, О.М.
 
Subject 1 Philosophy. Psychology
37 Education
7 The Arts. Recreation. Entertainment. Architecture.
 
Description Узагальнення викладеного у підрозділі дозволяє стверджувати, що завдяки теоретичним здобуткам психології мистецтва і художньої творчості, які слугують методологічним орієнтиром при визначенні змісту, організаційних форм і методів мистецької освіти, а також практичним здобуткам психологів, що забезпечують викладачів мистецьких дисциплін психолого-педагогічним інструментарієм для діагностики рівнів художньо-творчого розвитку учнів і студентів та виховання їх засобами мистецтва, психологія мистецтва і художньої творчості стає важливою методологічною основою мистецької освіти. Це зумовлює необхідність ґрунтовного вивчення цієї науки студентами мистецьких спеціальностей педагогічних ВНЗ шляхом введення до інваріантної частини навчального плану відповідного навчального предмета й передбачення розробки мистецько-психологічної складової змісту педагогічної практики майбутніх викладачів мистецьких дисциплін. Адже сьогодні стає очевидним, що результати їхньої мистецько-педагогічної підготовки не можуть обмежуватися лише набуттям знань і умінь з аналізу художньої форми, засвоєнням авторитетних суджень про мистецтво, копіюванням готових зразків виконавської інтерпретації твору тощо. Тільки збагачення процесу художнього пізнання способами, які сприятимуть й стимулюватимуть оригінальні вияви майбутніми вчителями мистецьких дисциплін особистісних реакцій і створюватимуть необхідні умови для їхнього творчого самовираження як суб’єктів мистецько-педагогічного процесу зумовлять позитивні результати вітчизняної мистецької освіти і виведуть її на рівень світових вимог.
 
Publisher Ткачук О.В.
 
Date 2013
 
Type Monograph
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/3949/1/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB_%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82_%D1%96_%D1%85%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B6_%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80_%D0%9E%D0%9C_%D0%9E%D1%82%D0%B8%D1%87.pdf
- Отич, О.М. (2013) Психологія мистецтва і художньої творчості як методологічна основа мистецької освіти Working Paper. Ткачук О.В., м. Бердянськ, Україна.