Record Details

Ключові компетентності в оновленні змісту професійної підготовки фахівців ресторанного сервісу

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/2585/
 
Title Ключові компетентності в оновленні змісту професійної підготовки фахівців ресторанного сервісу
Key competencies in updating the content of professional training of specialists for restaurant service
Ключевые компетентности в обновлении содержания профессиональной подготовки специалистов ресторанного сервиса
 
Creator Кравець, С.Г.
 
Subject 377 Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics
 
Description У статті проаналізовано український та зарубіжний досвід щодо розуміння поняття «ключові компетентності» у системі професійно-технічної освіти, подано перелік ключових компетентностей для професійної підготовки фахівців ресторанного сервісу, обґрунтовано роль ключових компетентностей в оновленні змісту підготовки фахівців ресторанного сервісу; визначено технологію педагогічного проектування ключових компетентностей.
The article analyzes the Ukrainian and foreign experience of understanding the concept of «key competence» in the vocational education, a list of key competencies for the professional training of specialists for restaurant service, proves the role of key competencies to update the content professional training of specialists for restaurant service, defined technology pedagogical projection of key competencies.
В статье проанализирован украинский и зарубежный опыт понимания понятия «ключевые компетентности» в системе профессионально-технического образования, приведен перечень ключевых компетентностей для профессиональной подготовки специалистов ресторанного сервиса, обоснована роль ключевых компетентностей в обновлении содержания подготовки специалистов ресторанного сервиса, определена технология педагогического проектирования ключевых компетентностей.
 
Publisher Інст-т проф.-тех. освіти НАПН України
 
Date 2013
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/2585/1/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%8F_2.pdf
- Кравець, С.Г. (2013) Key competencies in updating the content of professional training of specialists for restaurant service Scientific Bulletin of Institute of Vocational Education NAPS Ukraine. Professional education: Coll. sciences. works: Vol. 6 (6). pp. 40-46. ISSN 2223-5752