Ключові компетентності в оновленні змісту професійної підготовки фахівців ресторанного сервісу
Електронна бібліотека НАПН України
View Archive InfoField | Value | |
Relation |
http://lib.iitta.gov.ua/2585/
|
|
Title |
Ключові компетентності в оновленні змісту професійної підготовки фахівців ресторанного сервісу
Key competencies in updating the content of professional training of specialists for restaurant service Ключевые компетентности в обновлении содержания профессиональной подготовки специалистов ресторанного сервиса |
|
Creator |
Кравець, С.Г.
|
|
Subject |
377 Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics
|
|
Description |
У статті проаналізовано український та зарубіжний досвід щодо розуміння поняття «ключові компетентності» у системі професійно-технічної освіти, подано перелік ключових компетентностей для професійної підготовки фахівців ресторанного сервісу, обґрунтовано роль ключових компетентностей в оновленні змісту підготовки фахівців ресторанного сервісу; визначено технологію педагогічного проектування ключових компетентностей.
The article analyzes the Ukrainian and foreign experience of understanding the concept of «key competence» in the vocational education, a list of key competencies for the professional training of specialists for restaurant service, proves the role of key competencies to update the content professional training of specialists for restaurant service, defined technology pedagogical projection of key competencies. В статье проанализирован украинский и зарубежный опыт понимания понятия «ключевые компетентности» в системе профессионально-технического образования, приведен перечень ключевых компетентностей для профессиональной подготовки специалистов ресторанного сервиса, обоснована роль ключевых компетентностей в обновлении содержания подготовки специалистов ресторанного сервиса, определена технология педагогического проектирования ключевых компетентностей. |
|
Publisher |
Інст-т проф.-тех. освіти НАПН України
|
|
Date |
2013
|
|
Type |
Article
PeerReviewed |
|
Format |
application/pdf
|
|
Language |
uk
|
|
Identifier |
http://lib.iitta.gov.ua/2585/1/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%8F_2.pdf
- Кравець, С.Г. (2013) Key competencies in updating the content of professional training of specialists for restaurant service Scientific Bulletin of Institute of Vocational Education NAPS Ukraine. Professional education: Coll. sciences. works: Vol. 6 (6). pp. 40-46. ISSN 2223-5752 |
|