Record Details

Розуміння та інтерпретація життєвого досвіду як чинник розвитку особистості

Електронна бібліотека НАПН України

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/1564/
 
Title Розуміння та інтерпретація життєвого досвіду як чинник розвитку особистості
 
Creator Чепелєва, Н.В.
Титаренко, Тетяна Михайлівна
Смульсон, Марина Лазарівна
Лебединська, Ірина Вадимівна
Андрієвська, В.В.
Зарецька, О.О.
Шиловська, О.М.
Зазимко, О.В.
Гуцол, С.Ю.
Березко, Іванна Василівна
Яковенко, Л.П.
Гудінова, І.Л.
 
Subject 1 Philosophy. Psychology
36 Safeguarding the mental and material necessities of life
 
Description У монографії висвітлюються результати дослідження особистісного функціонування й розвитку у контексті постнекласичного методологічного підходу. Визначено характеристики зрілої особистості, що осмислила себе, власний життєвий досвід та створила на цій основі свій особистісний проект і здатна розвиватися у напрямі реалізації цього проекту. Показано вплив процесів розуміння та інтерпретації життєвого досвіду на особистісне зростання людей різного віку та різних соціальних груп. Схарактеризовано наративні практики особистісного зростання залежно від вікових та гендерних чинників.
Монографія адресована викладачам психології вищих навчальних закладів, аспірантам, студентам, працівникам у галузі практичної психології, науковцям-психологам, іншим фахівцям, що розробляють проблеми розуміння, інтерпретації та розвитку особистості.
 
Publisher Імекс-ЛТД
 
Date 2013
 
Type Monograph
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Rights cc_by_nc_nd
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/1564/1/Chepeleva_860-end.pdf
- Чепелєва, Н.В., Титаренко, Тетяна Михайлівна (orcid.org/0000-0001-8522-0894 <http://orcid.org/0000-0001-8522-0894>), Смульсон, Марина Лазарівна, Лебединська, Ірина Вадимівна, Андрієвська, В.В., Зарецька, О.О., Шиловська, О.М., Зазимко, О.В., Гуцол, С.Ю., Березко, Іванна Василівна, Яковенко, Л.П. and Гудінова, І.Л. (2013) Розуміння та інтерпретація життєвого досвіду як чинник розвитку особистості Technical Report. Імекс-ЛТД, м. Кіровоград, Україна.